Magurele oras special

Descrierea proiectului

Realizarea unui film tip DocuDrama serie de mai multe episode care ar trebui sa înglobeze diferite aspecte:
– istoria și evoluția asezamantelor din zona din cele mai vechi timpuri pana acum.
-diferită evoluție a satelor componente și modul în care s-a ajuns la actuala forma
-evenimentele istorice marcante care s-au trecut în zona ce au dus la schimbări de nume și terenuri, propritati
-personajele importante care au fost implicate în dezvoltarea satelor și comunelor precum și a instituțiilor din acea vreme.
-apariția institutelor și procese sociale implicate
-evoluția și direcții luate de IFA
-marile proiecte științifice și tractul lor prin diferite perioade

Exista o arhiva enorma lăsată de Doamna Profesoara Dorcioman pe care o intenționez s-o explorez cu ajutorul elevilor voluntari care astfel vor dobândi experiență și sper și ceva credite la școală.

As vrea sa subliniez multitudinea de origini a cetățenilor din oraș, a căror tradiții trebuie păstrate si de ce nu prezentate pe larg.
Impactul oamenilor de știință și al institutelor asupra satelor, multi maguralenieni lucrând în cadrul diferitelor secții ale mai altor institute.
As vrea sa surprind modul în care au fost amesteacati la un anumit moment agricultori cu profesori, ingineri cu personal auxiliar creând astfel locuitorii orașului actual.
Scoala,gradinita, rectorul, institutele imense…toate au poveștile lor cu legături.

Pe langa cărți, se pot găsi fotografii, de pot lua interviuri celor vârstnici și celor în funcții actuale pentru a ajunge la un produs FILM ce poate fi distribuit pe YouTube,Facebook,Instagram..Stream live, se poate Viziona la Căminul cultural de ce vârstnici..moment în care se pot lua interviuri și obține noi idei pentru episoade viitoare. Nu trebuie neglijați studenții care fac parte din viața orasului,
multi urmand sa preia diferite departamente.

beneficii: voluntariat elevi, conexiuni interumane , existenta unei identitate a orașului, crearea de conexiuni bune pentru producție, comerț etc.

Fișa de proiect/ idee

Categorie: Educație

Inițiator: Tugulea Andrei

Durată estimată :  1 – 2 ani

Buget estimat : 10.000 euro