Biblioteca Măgurele

Descrierea proiectului

O biblioteca pentru toti cei care locuiesc/invata in magurele si adiacent gratuita, care poate fi amenajata intr-un spatiu (sala) aproape de scoala ,unde elevii si parintii pot dona cartile in stare f buna care nu le mai citesc sau sunt depasite pentru varsta lor, si binenteles suplimentat cu carti noi , actuale din toate domeniile atat pentru parinti cat si pentru copii 7-18 ani.

Adaugate si 4-6 calculatoare cu wi fi pentru a putea lectura sau efectua temele in biblioteca pentru cei care nu au inca posibilitatea aceasta fie din cauza lipsei aparaturii sau a internetului. Aceasta ar incuraja mai mult lectura,chiar si a adultilor care dau astfel un bun exemplu copiilor cand merg in parc de ex. si citesc o carte luata de la biblioteca.

Multi nu mai citesc si din cauza ca o carte costa si 30-40 lei minim, pe care o pot citi  in cateva zile sau ore, si atunci nu mai fac aceasta investitie, cartile se dau pe baza de legitimatie, exista o baza de date in calculator in care se verifica starea in care a fost returnata cartea si termenul maxim de 14 zile acordat pt lectura. Este un bun prilej de cunoastere si socializare pentru parinti si copii. atasez cateva poze cu astfel de biblioteci in bucuresti, iar pt inspiratie se poate folosi site ul https://www.bibmet.ro/filiale

Fișa de proiect/ idee

Categorie: Cultură

Inițiator: Oana Gabriela

Durată estimată :  6 luni

Buget estimat : 10.000 euro